Foredragsholdere 2017

Hjem » Foredragsholdere 2017

 

 Kjell Nordstrøm_croppet
Kjell Nordström er svensk økonom og forfatter og en av Europas mest anerkjente foredragsholdere. Han tar utgangspunkt i megatrendene globalisering, urbanisering og digitalisering og viser at det er byene – ikke landene – som er fremtidens vinnere.   


 

 Kari Due-Andresen_0357_small

Kari Due-Andresen overtok som sjeføkonom i Handelsbanken i 2015. Hun har tidligere erfaring fra pengepolitisk avdeling i Norges Bank og som finansanalytiker i DNB Markets. Kari er en etterspurt ekspert på øknomiske spørsmål, og ikke minst er hun opprinnelig fra Drammen og kjenner byen godt. 

         Se hennes presentasjon her: Kari Due-Andresen_Eiendomsdagen 2017


 

 Tore O 2017 Tore Opdal Hansen (H) har vært Drammens ordfører siden 2003, og har i stor grad vært delaktig i byens ekstreme forvandling fra forurenset industriby til en vakker, moderne elveby i rivende utvikling. Ordføreren har vært til stede på Eiendomsdagen i Drammen hvert år siden 2013, og han kommer tilbake også i år.

Se hans presentasjon her: Ordfører Tore O Hansen_Eiendomsdagen 2017


 

 Herdlevær Heming Herdlevær ble ansatt som ny byplansjef i Drammen kommune i desember i fjor. Han kom da fra stillingen som kommunalsjef i Hole kommune. Tidligere har han blant annet vært avdelingsdirektør i Statens Kartverk.

Se hans presentasjon her: Heming Herdlevær byplansjef_Eiendomsdagen 2017


 

 Trond Åsheim_forstørret

Trond Åsheim, adm. direktør i Union Eiendomsutvikling. Union Brygge (utviklet av Union Eiendomsutvikling AS) vant den prestisjetunge prisen Cityprisen 2017. Cityprisen ble etablert av Huseiernes Landsforbund og delt ut første gang i 1998. Prisen skulle skape oppmerksomhet om vellykkede eiendomsprosjekter. Trond Åsheim vil snakke litt om suksesskriteriene og veien videre.

    Se hans presentasjon her: Trond Åsheim_Eiendomsdagen 2017 – City-prisen


 

 petter_eiken-300x300

Petter Eiken, konsendirektør i Bane NOR. Petter Eiken har deltatt på Eiendomsdagen tre ganger tidligere. Transportøkonomisk Institutt har utarbeidet en rapport som slår fast at byutvikling ved jernbanestasjonene i byene utenfor Oslo er det som bidrar mest til å redusere bilbruken, og Petter Eiken vil denne gangen si litt om denne rapporten og om den nye eiendomsvirksomheten samt status på prosjekter i Drammen.

       Se hans presentasjon her: Petter Eiken_Eiendomsdagen 2017


 

 17-Erling_Langeland-268-1-300x300

Erling Langeland, adm. direktør i Oxer Eiendom. Erling Langeland har vært administrerende direktør i Oxer Eiendom siden 2013, og var før det administrerende direktør for OKK Entreprenør. Han er utdannet sivilingeniør i bygg- og miljøteknikk fra NTNU. Oxer Eiendom er en av landets største aktører innen utleie, forvaltning og utvikling av fast eiendom.

Se hans presentasjon her: Erling Langeland_Oxer_Eiendomsdagen_2017


 

 morten_hodtvet_02 Morten Hotvedt, eiendomsutvikler og adm. direktør i Vestaksen. Morten Hotvedt har bygget ca 400 boliger i Kongsbergregionen de siste 10 årene. Han har tidligere jobbet som distriktsjef hos Block Watne AS og vært daglig leder i entreprenørfirma. Han skal snakke om hvordan vi sammen kan gjøre Drammen grønn, urban og smart.

Se hans presentasjon her: Morten Hotvedt_Sammen kan vi gjøre Drammen Grønn Urban og Smart Eiendomsdagen 2017


 

  Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister
Jan Tore Sanner kommer for å presentere statsbudsjettet 2018. Hans foredrag har fått tittelen “Statsbudsjettet 2018 – økonomisk vekst, flere i jobb og et bærekraftig velferdssamfunn

 

Bjørn Holm Bjørn Holm, adm. direktør i Drammen kommune eiendomsutvikling AS. I fjor fikk Drammen et nytt kommunalt eiendomsselskap. Selskapet skal ivareta kommunens utviklerrolle for eiendommer som ikke er knyttet opp til kommunens tjenesteproduksjon. På Eiendomsdagen får vi høre mer om hvordan selskapet ønsker å bidra til verdiutvikling for eier og for byen.

Se hans presentasjon her: Bjørn Holm Eiendomsdagen 2017


 

 JBS Johan Berg-Svendsen, partner i BER og styremedlem i Oslo Metropolitan Area (OMA)
Alle byer med jernbanestasjon og respekt for seg selv satser på knutepunktutvikling og høy utnyttelse. Områdene rundt knutepunktene blir rene monopolspillet og utviklerne «kriger» om å komme til grunneieres tomter. Hvordan kan grunneier optimalisere eiendommen sin, enten med tanke på salg, utvikling eller samarbeid? Johan Berg-Svendsen vil dele noen erfaringer fra utvalgte byer rundt Oslo.

Se hans presentasjon her: Johan Berg-Svendsen_Verdioptimalisering utviklingseiendom BER Eiendomsdagen 2017


 

Hans Arne Odde Hans Arne Odde, konferansier. Hans Arne Odde skal i år som i fjor og helt tilbake til 2013 lede oss gjennom et tettpakket og spennende program. Han har bakgrunn som journalist, reportasjesjef, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Drammens Tidende og fra konsernledelsen i medieselskapet Edda Media. Han er nå daglig leder og partner i Godt Sagt Kommunikasjon AS.

Retten til endringer forbeholdes.